WhatsApp: 06-4314.6005

Blog Post

SEO Tips & Toppers 2020

SEO Tips & Toppers 2020

Wat zijn de beste SEO tips en welke dingen kunt u makkelijk zelf toepassen om te scoren bij Google?

Bedenk vooraf wat uw bezoeker zoekt

Begin niet zomaar aan een nieuwe pagina. Bedenk goed wat uw pagina als meerwaarde zou kunnen bieden. Verdiep u eerst in de vragen die uw bezoeker kan hebben, en probeer daarna stapsgewijs om deze te beantwoorden in korte tekststukjes. Schrijf mogelijke vragen daarom eerst op en bepaal daarna de richting van de tekst.

Gebruik een pakkende inleidende tekst of alinea

Bij de eerste zin bepalen bezoekers al vaak of ze een tekst gaan doorlezen of juist niet. Onze hersenen zijn perfect in staat om teksten snel te scannen zodat de eerste alinea direct pakkend moet zijn zodat bezoekers geïnteresseerd raken om de hele tekst te lezen.

Dit lijkt makkelijk maar toch valt dat in de praktijk niet altijd mee. Als u geen goede tekstschrijver bent zijn er wel hulpprogramma’s in omloop die u op weg kunnen helpen. Standaard regels zijn:

  • korte inleidende zinnen
  • zorg dat direct duidelijk is welke problemen of vragen van de bezoeker u beantwoord
  • denk aan pakkende titels
  • gebruik opsommingslijstjes zoals dit

Gebruik pakkende titels

Onderschat het gebruik van catchy titels niet. Juist deze worden als eerste ”gescand” om een eerste indruk op te doen van de nog te lezen tekst. Zorg daarom dat uw titel aansluit op de vraag van uw bezoeker.

Schrijf uw eigen teksten

Allereerst moet u uw eigen teksten schrijven. Niets is vervelender voor bezoekers om nagenoeg exact dezelfde teksten te lezen. Uiteraard schrijft u deze zo natuurlijk en vloeiend mogelijk. Dat maakt het voor bezoekers prettig om te lezen.

Houdt rekening met witte tussenstukken om grote tekstvlakken te voorkomen. Niemand wil direct een boek lezen, maar korte stukjes tekst worden sneller gescand en opgenomen door uw hersenen. Daarom moet een tekst niet alleen lekker weglezen, maar ook aangenaam zijn om snel te kunnen overzien.

Schrijf voor bezoekers en niet voor zoekmachines

Deze tip komt u vrijwel overal tegen, maar toch zien we nog steeds teksten die zo on-natuurlijk zijn te lezen en welke onecht overkomen. Teksten die geschreven zijn voor zoekmachines lezen niet prettig. Niet voor bezoekers en dus ook niet meer voor zoekmachines. Google en andere zoekmachines zijn steeds beter in staat om begrijpend te lezen, en snappen in ”normale bewoording” ook heel goed waar uw tekst over gaat. Bij onnatuurlijke teksten haken bezoekers sneller af, en daardoor zal uw website afdalen in plaats van stijgen.

Optimaliseer uw Meta-tags

Uw meta-tags en bijbehorende tekst optimaliseren is ook een belangrijke ranking factor. Juist door pakkende teksten die kunnen worden getoond bj de zoekresultaten liggen kansen om sneller opgemerkt te worden. Dit is goed voor de conversie, en dan ook voor de zoekresultaten.

Schrijf regelmatig blog artikelen

Maak gebruik van een blog pagina op uw eigen website, en plaats regelmatig artikelen. Gebruik ongeveer 300 woorden, titels en linkjes naar pagina’s die volgens u moeten worden gevonden. Houd rekening met nieuwe zaken die in uw branche gelden of nieuwe ontwikkelingen in uw markt en schrijf daarover. Dit maakt dat uw site aantoonbaar up to date is. Prettig voor terugkerende bezoekers en dan ook voor Google en andere zoekmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts